Mleté jelení závitky
90 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
 - 800gramůJelení maso
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 20gramůPaprika mletá sladká
 - 120gramůSlanina vepřová
 - 1litrVývar z hovězích kostí
 - 1kusVejce slepičí
 - 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2stroužkyČesnek
 - 100mililitrůOlej stolní
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
53 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jelení maso umeleme společně s cibulí, přidáme utřený česnek, vejce, sůl, pepř. Vše dobře promícháme, ze směsi tvarujeme válečky, do kterých zabalíme vždy proužek slaniny. Válečky obalíme v hladké mouce a na oleji rychle opečeme.
 - 2V kastrolu rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a usmažíme ji do růžova. Vsypeme mletou papriku, zalijeme vývarem, vložíme opečené válečky, zvolna dusíme.
 - 3Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem, prošleháme a dobře povaříme.
 - 4Podáváme s dušenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.