Mleté maso pečené s pohankou
70 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 200gramůPohanka
 - 100gramůCibule
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 180gramůVepřová krev
 - 20gramůČesnek
 - 5gramůMajoránka
 - 10gramůSůl
 - 3gramyNové koření mleté
 - 200gramůChléb celozrnný žitný
 - 1000mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 2V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Krátce podusíme a přendáme do pekáčku. Přidáme vepřovou krev, česnek, majoránku, zalijeme vodou, přimícháme pohanku a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.