Mleté maso v listovém těstě
40 min.

Ingredience
- 1kusRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaNové koření mleté
- 250gramůMaso mleté - mix
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 200gramůListové těsto
- 50mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s oloupaným, nakrájeným rajčetem, nasekanou cibulí, petrželkou, solí, pepřem, kmínem a novým kořením.
- 2Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 16 čtverečků. Potřeme je ohřátým mlékem s rozpuštěným máslem. Do středu každého čtverečku rozložíme masovou směs, strany přimáčkneme a těsto svineme do kornoutku. Špičku potřeme bílkem a přimáčkneme.
- 3Závitky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, vyjmeme a necháme chvíli na papírovém ubrousku.
- 4Ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo listový slaát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.