Mleté maso v listovém těstě

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso smícháme s oloupaným, nakrájeným rajčetem, nasekanou cibulí, petrželkou, solí, pepřem, kmínem a novým kořením.
  • 2
    Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 16 čtverečků. Potřeme je ohřátým mlékem s rozpuštěným máslem. Do středu každého čtverečku rozložíme masovou směs, strany přimáčkneme a těsto svineme do kornoutku. Špičku potřeme bílkem a přimáčkneme.
  • 3
    Závitky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, vyjmeme a necháme chvíli na papírovém ubrousku.
  • 4
    Ihned podáváme.
  • 5
    Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo listový slaát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.