Mleté řízky v jogurtu
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 5decilitrůJogurt bílý
- 3lžícePetržel - nať
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
48 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí a vepřové maso dáme do mísy, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a housku, kterou jsme si namočili do mléka.
- 2Vše důkladně promícháme a připravíme si z masa karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany dozlatova.
- 3Karbanátky vyndáme a do výpeku vmícháme zbylou mouku, jogurt, drobně posekanou petrželku, pepř a dosolíme podle chuti.
- 4Pořádně promícháme, karbanátky vložíme do vzniklé omáčky a vše krátce provaříme při mírné teplotě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.