Mleté telecí řízky kořeněné
40 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
132 mg
Cukr
127 mg
Postup přípravy
- 1Maso umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, máslo rozpustíme.
- 2V míse umícháme maso se žloutky, smetanou, máslem, natí, solí a kořením. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na sádle z obou stran dozlatova. Usmažené řízky odložíme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, zarestujeme, zašleháme vývar a omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a chvíli dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.