Mník se zeleninou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno.
  • 4
    Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou.
  • 5
    Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.