Mník se zeleninou
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůMník
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 200mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBrambory pečené
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme.
- 3Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno.
- 4Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou.
- 5Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.