Moravská vepřová žebírka
55 min.

Ingredience
- 5kusůVepřové kotlety
- 3lžíceOlej stolní
- 2lžíceKřen
- 100gramůUzené maso vařené
- 2kusyOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety s kostí naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji.
- 2Okurky, uzené maso a sýr nakrájíme na nudličky, vše smícháme s nastrouhaným křenem.
- 3Opečená žebírka vložíme na pekáček, posypeme připravenou směsí, podlijeme trochou vody. Na každé žebírko položíme kousek másla a pokrm zapečeme v troubě.
- 4Žebírka podáváme s vařenými bramborami, podlitá výpekovou šťávou a posypaná petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.