Moravské telecí závitky
55 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůŠunka dušená
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Na každé maso položíme plátky šunky a sýra, maso zabalíme do závitků a převážeme pevnou nití.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, závitky v něm ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo s trochou vody a dusíme přikryté poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení je občas obrátíme, podle potřeby přilijeme vodu.
- 3Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich nitě a podáváme s vařenou rýží přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.