Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší
40 min.

Ingredience
- 1kilogramOkurka mořská
- 1lžíceRoketa
- Pažitkový olej
- Polenta
- 1kusCibule
- 800mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
980 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pažitkový olej připravíme smícháním olivového oleje s na jemno rozsekanou pažitkou, solí a pepřem. Necháme odležet min. 4 hodiny.
- 2Máslo rozehřejeme v kastrolu, necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přilijeme mléko, přivedeme k varu. Vmícháme polentu a metličkou šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí i pepřem.
- 3Rybí filé osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu nebo dřevěném uhlí grilujeme do měkka.
- 4Polentovou kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni rybu a pokapeme pažitkovým olejem. Dozdobíme lístky rokety a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.