Mořský ďas na brudet
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5kilogramyMořský ďas
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
628 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou rybu očistíme, řádně omyjeme a naporcujeme.
- 2V hrnci na olivovém oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli a pokrájený česnek dorůžova, přidáme drobně nakrájenou zelenou petržel a rajčatový protlak. Vše promícháme, přidáme porce ryby a chvíli restujeme. Pak přelijeme rybu vodou, (aby byla zcela ponořená) osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou při mírné teplotě 1 hodinu.
- 3Rybu během vaření nemícháme.
- 4Uvařenou rybu opatrně vytáhneme z vody a servírujeme horkou s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.