Mořský ďas pečený v kokosovém mléce
65 min.

Ingredience
- 1000gramůMořský ďas
- 2kusyŠalotka
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitronela
- 150mililitrůMléko kokosové
- 0,25kusZázvor
- 0,25lžičkaChilli
- 0,25lžičkaGalgan
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
385 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Vykostěného mořského ďasa rozkrojíme na 4 díly.
- 2Smícháme na plátky nakrájenou šalotku, nakrájený česnek a na kolečka nakrájený zázvor. Polovinou směsi vyložíme dno zapékací mísy.
- 3Mleté chilli, kmín, koriandr a galgán smícháme a kořením potřeme povrch ryby po obou stranách. Rybu položíme do mísy, proložíme rozdrcenou citronelou a obložíme zbylou šalotkovou směsí. Nakonec zalijeme kokosovým mlékem.
- 4Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.