Mořský jazyk Colbert
100 min.

Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1000gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 900gramůBrambory vařené
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOmáčka tatarská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
52 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži a nařízneme rybu na hřbetu od hlavy až k ocasu. Rybu naporcujeme a na hodinu namočíme do mléka.
- 2Porce ryby vyjmeme z mléka, do dutin vložíme kousky másla, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- 3Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a kousky ryby usmažíme dozlatova. Na talířích porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Takto upravená ryba je velmi šťavnatá.
- 4Rybu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.