Mořský jazyk Lutetia

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
990 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme.
  • 2
    Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, rybu osolíme, opepříme i zevnitř a vložíme do pekáčku. Rybu kolem dokola obložíme plátky lanýžů a žampionů, pokropíme vodou a dáme zapéct. Občas rybu pokapeme máslem, ve kterém se peče. Pečeme v předehřáté troubě 12 minut. Rybu vyndáme z pekáče na oválný talíř, do pekáčku nalijeme smetanu a promícháme se šťávou a houbami. Vzniklou omáčkou rybu na talíři přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.