Mořský jazyk Lutetia
32 min.

Ingredience
- 400gramůMořský jazyk
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůLanýž
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme.
- 2Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, rybu osolíme, opepříme i zevnitř a vložíme do pekáčku. Rybu kolem dokola obložíme plátky lanýžů a žampionů, pokropíme vodou a dáme zapéct. Občas rybu pokapeme máslem, ve kterém se peče. Pečeme v předehřáté troubě 12 minut. Rybu vyndáme z pekáče na oválný talíř, do pekáčku nalijeme smetanu a promícháme se šťávou a houbami. Vzniklou omáčkou rybu na talíři přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.