Mořský jazyk Murat
55 min.

Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 300gramůBrambory
- 300gramůArtyčoky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
743 mg
Postup přípravy
- 1Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, ostatní oškrábeme. Hlavu šikmo odřízneme a zbytek ryby naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyndáme a udržujeme v teple. Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme na kostičky pokrájené brambory a spodní části artyčoků. Smažíme 8 až 10 minut doměkka.
- 3Na talíře rozdělíme porce ryby, přiložíme brambory a artyčoky, přelijeme zbylým máslem z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.