Mořský jazyk Murat

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
743 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, ostatní oškrábeme. Hlavu šikmo odřízneme a zbytek ryby naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyndáme a udržujeme v teple. Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme na kostičky pokrájené brambory a spodní části artyčoků. Smažíme 8 až 10 minut doměkka.
  • 3
    Na talíře rozdělíme porce ryby, přiložíme brambory a artyčoky, přelijeme zbylým máslem z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.