Mořský jazyk na bylinkách
20 min.
Ingredience
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 60gramůTymián čerstvý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 60gramůPetržel - nať
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 400gramůMořský jazyk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Plátky sivěna omyjeme a osušíme. Omyjeme šalvěj, tymián, rozmarýn a petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Rybí plátky potřeme olejem, osolíme a opepříme a posypeme částí nasekané směsi bylinek.
- 2Postavíme na plamen pánev s roštem, vložíme do ní rybí plátky a opékekáme 3-4 minuty. Poté obratíme a opékáme 3 minuty po druhé straně.
- 3V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, přiléváme zbývající olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme zbytek nasekané směsi bylinek. Plátky sivěna rozložíme na servírovací míse a horké je podáváme s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.