Mořský jazyk na bylinkách

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky sivěna omyjeme a osušíme. Omyjeme šalvěj, tymián, rozmarýn a petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Rybí plátky potřeme olejem, osolíme a opepříme a posypeme částí nasekané směsi bylinek.
  • 2
    Postavíme na plamen pánev s roštem, vložíme do ní rybí plátky a opékekáme 3-4 minuty. Poté obratíme a opékáme 3 minuty po druhé straně.
  • 3
    V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, přiléváme zbývající olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme zbytek nasekané směsi bylinek. Plátky sivěna rozložíme na servírovací míse a horké je podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.