Mořský jazyk s mandlemi
35 min.

Ingredience
- 800gramůMořský jazyk
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 40gramůMandle mleté
- 180gramůCibule
- 150mililitrůVíno bílé
- 30gramůPetržel - nať
- 35gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského jazyka (bez kůže) osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přisypeme mleté mandle, nadrobno nakrájenou cibuli, posekanou petrželku, zakápneme troškou vína a promícháme.
- 2V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce ryby, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme z obou stran. Na rybu naneseme mandlovou směs z misky, podlijeme zbytkem vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.