Mořský jazyk se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 1kilogramMořský jazyk
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůCuketa
- 250gramůBrambory
- 30gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 90mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso omyjeme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a osušíme. Očistíme houby, opláchneme a osušíme. Omyjeme petrželku a nasekáme najemno.
- 2Mrkev oškrábeme, z cuket odkrojíme stopky a oloupeme brambory. Všechnu zeleninu omyjeme a škrabkou z ní vykrájíme kuličky. Odděleně povaříme v osolené vodě 1 minutu cukety, 2 minuty brambory a 4 minuty mrkev. Povařenou zeleninu scedíme.
- 3Do pekáče dáme mrkev, cukety, brambory a houby. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pekáčem občas zatřeseme, aby se zelenina připekla ke dnu.
- 4Mezitím ochutíme rybu zvenčí i uvniti špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno a ryby stejnoměrně posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C a občas přelijeme vypečenou šťávou. Upečenou rybu podáváme s pečenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.