Mořský jazyk se zeleninou

75 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí maso omyjeme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a osušíme. Očistíme houby, opláchneme a osušíme. Omyjeme petrželku a nasekáme najemno.
  • 2
    Mrkev oškrábeme, z cuket odkrojíme stopky a oloupeme brambory. Všechnu zeleninu omyjeme a škrabkou z ní vykrájíme kuličky. Odděleně povaříme v osolené vodě 1 minutu cukety, 2 minuty brambory a 4 minuty mrkev. Povařenou zeleninu scedíme.
  • 3
    Do pekáče dáme mrkev, cukety, brambory a houby. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pekáčem občas zatřeseme, aby se zelenina připekla ke dnu.
  • 4
    Mezitím ochutíme rybu zvenčí i uvniti špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno a ryby stejnoměrně posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C a občas přelijeme vypečenou šťávou. Upečenou rybu podáváme s pečenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.