Mořský okoun na sladko-kyselo
50 min.

Ingredience
- 1kilogramOkoun - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceZázvor celý
- 150gramůKompot ananasový
- 150gramůKompot mandarinkový
- 250mililitrůVývar rybí
- 2lžíceChilli omáčka
- 4lžíceOlej sezamový
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté filety osušíme, zakapeme citronovu šťávou, vložíme na rozpálený olej a smažíme po obou stranách 4 minuty. Filety osolíme a opepříme, poté vyjmeme, uchováme v teple.
- 2Cibulky očistíme, oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na olej po filetech. Cibulku restujeme 3 minuty, přidáme nastrouhaný zázvor.
- 3Všechno ovoce necháme okapat (ananasovou šťávu uchováme), vložíme k cibulce, osolíme, opepříme, zalijeme ananasovou šťávou a vývarem. Vmícháme rajský protlak, dle potřeby dochutíme, přidáme chilli omáčku a vše ještě povaříme 6 minut.
- 4Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.