Mořský okouník po mlynářsku

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stáhneme z ryb kůži, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, lehce obalíme v mouce. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
  • 2
    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 40 g másla a na prudkém plameni na něm osmažíme ryby po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.
  • 3
    Do stejné pánve nalijeme citronovou šťávu, přidáme několik lžic vody a necháme na mírném plameni povařit.
  • 4
    Stáhneme pánev z ohně a vmícháme vidličkou na kousky pokrájené máslo. Osolíme a opepříme omáčku mletým pepřem, vrátíme do ní ryby, které jsme udržovali stranou teplé. Horký pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.