Mořský okouník po mlynářsku
40 min.

Ingredience
- 40gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1200gramůOkouník mořský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Stáhneme z ryb kůži, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, lehce obalíme v mouce. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
- 2V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 40 g másla a na prudkém plameni na něm osmažíme ryby po obou stranách dozlatova. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.
- 3Do stejné pánve nalijeme citronovou šťávu, přidáme několik lžic vody a necháme na mírném plameni povařit.
- 4Stáhneme pánev z ohně a vmícháme vidličkou na kousky pokrájené máslo. Osolíme a opepříme omáčku mletým pepřem, vrátíme do ní ryby, které jsme udržovali stranou teplé. Horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.