Mořský vlk pečený s kiwi a citrony

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jedno kiwi a jeden citrón nakrájíme na kolečka. Rybu očistíme, vykucháme, odstraníme šupiny. Vnitřek osolíme, opepříme a vložíme kolečko citrónu a kiwi. Po jedné straně ryby uděláme 3-4 hlubší zářezy, které střídavě vyložíme kolečky kiwi a citrónu, pokrájenými na čtvrtiny. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku, ovocem nahoru, pokapeme olejem a pečeme 30 minut pří 180 °C.
  • 2
    Oloupeme a nakrájíme zbylá kiwi na kousky a odstraníme většinu semínek. 2-3 minuty povaříme, necháme okapat a rozmixujeme. Kaši vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem, zahustíme maizenou, přidáme šťávu z citrónu, osolíme a při mírné teplotě krátce povaříme.
  • 3
    Omáčku rozprostřeme na servírovací tác, na ni položíme pečenou rybu a ozdobíme plátky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.