Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí
40 min.
Ingredience
- Fenyklové pyré
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
 - 1stroužekČesnek
 - 15gramůRozmarýn čerstvý
 - 25mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 40mililitrůPernod
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 4gramySůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 
 - Rajčatová směs
- 25mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 40gramůŠalotka
 - 1stroužekČesnek
 - 150gramůRajčata
 - 50mililitrůVíno bílé
 - 4gramySůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 30mililitrůCitronová šťáva
 - 158gramůBazalka
 
 - Ryba:
- 500gramůMořský vlk
 - 8gramůSůl mořská
 - 1gramPepř černý mletý
 - 1gramAnýz mletý
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety osolíme, opepříme, posypeme mletým anýzem, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran - jako první ze strany s kůží.
 - 2V jiné pánvi na oleji orestujeme pokrájený fenykl, přisypeme prolisovaný česnek, posekaný rozmarýn, osolíme, opeříme, přilijeme smetanu a povaříme asi 8 minut do zhoustnutí. Zjemníme máslem, zakápneme likérem, promícháme a odstavíme.
 - 3V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou šalotku a česnek, pokrájená rajčata, posekané lístky bazalky, ochutíme citronovou šťávou, bílým vínem, osolíme, opepříme, prohřejeme a ihned odstavíme.
 - 4Dopostřed talíře upravíme fenyklové pyré, přiložíme porce ryby, kolem ozdobíme rajčatovou směsí a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.