Mozečková omeleta (minutka)
35 min.

Ingredience
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
241 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek, opláchneme a necháme okapat. Drobně jej rozsekáme.
- 2Cibuli oloupeme a zpěníme na 1/4 dávky másla. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a za stálého míchání vydusíme do sucha.
- 3Zbývající máslo rozpustíme v pánvi, vlijeme rozmíchaná vejce, osolíme a necháme částečně ztuhnout.
- 4Potom nakloníme pánev, do středu omelety vložíme mozeček, vidličkou přeložíme omeletu v půli a dopečeme ji.
- 5Nakonec hotovou omeletu s mozečkem překlopíme na teplý talíř.
- 6Mozeček lze připravit předem jako polotovar.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.