Mozečková omeleta (minutka)

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
241 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek, opláchneme a necháme okapat. Drobně jej rozsekáme.
  • 2
    Cibuli oloupeme a zpěníme na 1/4 dávky másla. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a za stálého míchání vydusíme do sucha.
  • 3
    Zbývající máslo rozpustíme v pánvi, vlijeme rozmíchaná vejce, osolíme a necháme částečně ztuhnout.
  • 4
    Potom nakloníme pánev, do středu omelety vložíme mozeček, vidličkou přeložíme omeletu v půli a dopečeme ji.
  • 5
    Nakonec hotovou omeletu s mozečkem překlopíme na teplý talíř.
  • 6
    Mozeček lze připravit předem jako polotovar.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.