Mozečkové krokety
65 min.

Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 100gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1kusTelecí mozek
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme nadrobno.
- 2Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce másla, přisypeme nakrájený mozek. Vše osolíme a podusíme.
- 3Do mléka dáme zbytek másla, mírně osolíme, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku. Na mírném ohni vše mícháme a vaříme do té doby, až se hmota nechytá dna nádoby. Poté kaši odstavíme a jakmile je z poloviny vychladlá, přimícháme žloutky (dobře je rozmícháme), nasekanou petrželovou nať a na závěr mozeček.
- 4Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Ze směsi budeme tvořit malé krokety o velikosti palce, které obalíme v rozšlehaných bílcích s vodou a poté je obalíme v připravené strouhané housce. Jakmile jsou obalené, klademe krokety do rozehřátého tuku. Po vyjmutí je dáme okapat na papírový ubrousek.
- 5Hotové krokety podáváme na listech salátu a ozdobíme je snítkou petrželové natě a rajčaty nakrájenými na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.