Mozzarellové řezy
40 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyAnčovička - filety
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMozzarella
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceKapary
- 16krajícůVeka
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
53 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
340 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ančovičky nasekáme, promícháme s nasekanou petrželkou, přidáme kapary, citronovou šťávu, vše chvíli podusíme na másle. Odstavíme z plotny.
- 2Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, vždy 1 plátek vložíme mezi dva krajíčky veky, které namáčíme v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Nakonec řezy obalíme ve strouhance a po obou stranách do zlatova osmažíme v rozehřátém oleji.
- 3Pokrm upravíme na talíře, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.