Mramorová bábovka

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
998 mg
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme 60 g másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky. Přilijeme rozpuštěné máslo.
  • 2
    4 bílky osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.
  • 3
    Rozpustíme zbytek másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky.
  • 4
    Přilijeme rozpuštěné máslo a 25 g kakaa.
  • 5
    1 bílek osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme nejprve těsto světlé, poté těsto tmavé. Opatrně promícháme, aby se vytvořil mramorový efekt.
  • 6
    Pečeme při 190 °C 40 minut.
  • 7
    Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zcela vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 12. 2015
Mramorová bábovka
Bábovka nám chutnala, byla vláčná. Recept se osvědčil. Pravdou ovšem je, že pro přípravu je tento recept trošku složitější než recept na rychlé bábovky. Ale pokud někdo nespěchá, vyplatí se připravit si tuto bábovku 😉