Mrkev podávaná glazírovaná
30 min.
Ingredience
- 750gramůMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 5lžicVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
934 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.
- 2Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.
- 3Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.