Mrkev v karamelu
35 min.

Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 500gramůMrkev kořen
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, vsypeme do pánve, zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka a do odpaření vody. Mrkev vyjmeme a necháme okapat.
- 2Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění přidáme med (nebo cukr). Vložíme okapanou mrkev a dusíme bez pokličky tak dlouho, až se utvoří karamel, který obalí mrkev. Během dušení mrkev občas zamícháme a pánví potřásáme.
- 3Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.