Mrkvovo-jablečný salát s křupavým tofu
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 20gramůZázvor celý
 - 3lžíceOcet jablečný
 - 2lžičkyCukr třtinový
 - 1lžičkaWasabi pasta
 - 2lžíceOlej sezamový
 - 6lžicOlej řepkový
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaKoření pěti vůní
 
 - Salát
- 2lžíceSezam - semena
 - 500gramůMrkev kořen
 - 3kusyJablka
 - 3lžíceCitronová šťáva
 
 - Tofu
- 200gramůSýr sójový - Tofu
 - 100mililitrůOmáčka sójová
 - 2lžíceOlej sezamový
 - 1lžíceSirup javorový
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Příprava dresinku: Oloupaný zázvor najemno nastrouháme. Jablečný ocet, třtinový cukr, wasabi, sezamový olej, řepkový olej a 2 lžíce vody prošleháme metličkou. Nalijeme na zázvor, promícháme a dochutíme kořením, solí a pepřem.
 - 2Osušené tofu nakrájíme na plátky, které necháme asi 20 minut marinovat ve směsi sójové omáčky a javorového sirupu. Plátky během marinování jednou obrátíme.
 - 3Nasucho v pánvi orestujeme sezam, vsypeme do misky a necháme vychladnout.
 - 4Z očištěné mrkve a omytých jablek nakrájíme škrabkou dlouhé proužky, které v míse promícháme a zakapeme citronovou šťávou.
 - 5V pánvi rozehřejeme sezamový olej a marinované plátky tofu na něm po všech stranách opečeme. Vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 6Mrkvovo-jablečný salát v míse smícháme s dresinkem. Upravíme na talíře spolu s plátky tofu. Salát podáváme posypaný sezamem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.