Mrkvový koláč s mletými ořechy
70 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 165gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůOřechy vlašské
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 40gramůKokosový tuk
- 100gramůSýr Ricotta
- 2lžíceSirup Monin - vanilkový
- 100gramůMandle
- 250gramůCukr moučkový
- 50gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMrkev kořen
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. 125 g másla s kořením a hnědým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, potom postupně přimícháme vejce.
- 2Mrkev oloupeme, omyjeme, nakrouháme na nudličky. Spolu s umletými ořechy přidáme do vaječné pěny.
- 3Nakonec do těsta přimícháme mandle, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a sůl.
- 4Dortovou formu vymastíme, naplníme těstem, uhladíme, dáme na 45 minut péct do trouby.
- 5Na přípravu polevy smícháme zbytek másla s kokosovým tukem a sýrem, k tomu prosejeme moučkový cukr a promícháme s vanilkovým sirupem.
- 6Vše dobře promícháme a vychladlý mrkvový koláč tím potřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.