Mrkvový vařený pudink
35 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 50gramůCukr třtinový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 8gramůAgar
- 20gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mrkev uvaříme do měkka, scedíme a rozmixujeme na kaši. Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme cukr, přidáme agar a povaříme 5 minut, aby se suroviny rozpustily. Přimícháme mrkvovou kaši, nalijeme do pudinkových pohárků a dáme do lednice ztuhnout.
- 2Mrkvový pudink vyklopíme, ozdobíme lístky máty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.