Muffiny borůvkové pro alergiky na laktózu
35 min.
Ingredience
- 55gramůMargarín
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 55gramůCukr moučkový
- 150mililitrůMléko sójové
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůBorůvky
- 1lžíceSkořice mletá
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 2V pekáčku rozehřejeme margarín, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 3V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
- 4Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme sójové mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a rozšlehané vejce. Promícháme v těsto a přidáme do něj omyté borůvky.
- 5Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
- 6Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.