Muffiny s jablky bezlepkové
28 min.
Ingredience
- 225gramůMouka bezlepková
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 45gramůCukr třtinový
- 2kusyJablka
- 55gramůRozinky tmavé
- 2lžíceCukr moučkový
- 45gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
687 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 2V misce smícháme bezlepkovou mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.
- 3Přidáme máslo, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.
- 4Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.