Murínské koláčky
50 min.

Ingredience
- 360gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 40gramůKakao
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 2lžičkyMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 30gramůMandle plátky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
944 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s rozdrobeným máslem. Přidáme moučkový cukr, kakao, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 2 vejce. Přilijeme mléko, okořeníme mletou skořicí, vypracujeme těsto.
- 2Z těsta tvarujeme koláčky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Do každého koláčku zapíchneme několik plátků mandlí.
- 3Koláčky pečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut. Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.