Musaka pro vegany
85 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 700gramůBrambory
- 2kusyLilek
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 800gramůRajčata loupaná celá
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaSaturejka
- 1lžíceMargarín
- 150gramůSýr ořechový
- 50gramůSójové plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve vývaru přivedeme k varu sójové plátky, odstavíme a necháme pod pokličkou 10 minut nabobtnat.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového olej a opečeme na něm oloupané, na plátky nakrájené brambory. Vyjmeme na ubrousek a po okapání mírně osolíme.
- 3Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a opečeme ně něm na plátky nakrájený lilek. Stejně jako brambory necháme plátky okapat na ubrousku a osolíme je.
- 4Sójové plátky slijeme v sítu a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.
- 5V pánvi rozehřejeme zbylý olej a necháme na něm zesklovatět nasekanou cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak, cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme konzervovaná rajčata, přidáme sójové plátky a okořeníme skořicí, kmínem, novým kořením, saturejkou, podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku zvolna povaříme asi 10 minut.
- 6Zapékací mísu vymažeme margarínem a střídavě do ní vrstvíme brambory, omáčku a lilek. Vrchní vrstvu tvoří lilek, který posypeme nastrouhaným sýrem.
- 7Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.