Musaka s bramborem a jehněčím
120 min.

Ingredience
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1kusLilek
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 350gramůJehněčí maso mleté
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,5decilitryVývar jehněčí
- 2lžíceVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůSýr krémový
- 60gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
44 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
- 3Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor.
- 4V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
- 6Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.