Musaka s fazolí a čočkou

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
18 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vody nasypeme čočku a vaříme cca 30 minut dokud nezměkne. Čočku slijeme, propláchneme a uchováme.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 180°C. Lilky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a uchováme.
  • 3
    Rozpálíme olej v pánvi, přidáme nakrájený pórek, celer, česnek na kolečka a papriku na kostičky. Smažíme cca 5 minut. Přidáme uvařenou čočku, rajčata, víno, rajčatový protlak, fazole, bylinky, pepř a sůl. Zvolna vaříme pokud zelenina nezměkne.
  • 4
    Polovinu směsi vložíme do zapékací směsi a pokryjeme plátky lilku. Tento postup opakujeme. Smícháme jogurt a vejce a přelijeme obsah misky. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut dokud povrch nezezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.