Musaka z fazolí, čočky a lilku
110 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
 - 75gramůČočka jedlá
 - 1kusLilek
 - 2lžíceOlej olivový
 - 2kusyPórek
 - 2kusyCeler řapíkatý
 - 400gramůRajčata
 - 5lžicVíno bílé
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 300mililitrůJogurt bílý
 - 1hrstBazalka
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžičkyBylinky čerstvé - svazek
 - 400gramůFazole bílé
 - 25gramůSýr Parmezán
 - 2lžíceProtlak rajčatový
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
28 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí vodou vložíme čočku a pod poklicí vaříme 30 minut. Slijeme, propláchneme a dáme stranou.
 - 2Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
 - 3V hrnci s vodou vaříme 2 minuty plátky lilku. Slijeme, osušíme a dáme stranou.
 - 4Rozehřejeme v pánvi olej, vložíme pokrájený pórek, česnek, řapíkatý celer, papriku a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.
 - 5Přidáme uvařenou čočku, víno, rajčata, fazole, rajčatový protlak, pepř a směs koření. Přikryjeme poklicí a přivedeme k varu. 10 minut zvolna vaříme.
 - 6Polovinu směsi fazolí a čočky dáme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků lilku v jedné vrstvě.
 - 7Navrstvíme další směs fazolí a plátky lilku, jogurt smícháme s vejci, nalijeme na lilek a posypeme parmazánem.
 - 840 minut pečeme.
 - 9Ozdobíme bylinkami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.