Musaka z květáku
100 min.

Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžícePetržel - nať
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 4decilitryZakysaná smetana
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 4kusyČesnek
- 1kilogramKvěták
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
64 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák uvaříme ve slané vodě s přidáním 1.5 dl mléka do poloměkka. Květák vyjmeme z vody a rozdělíme na větší růžičky.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji krátce osmahneme pokrájený česnek
- 3(dáme pozor, aby nezhnědnul), ihned na česnek přidáme mleté hovězí a vepřové maso, rajčatový protlak, sůl, pepř - promícháme
- 4a krátce orestujeme. Odstavíme z plotny a k masu přimícháme drobně pokrájenou petrželovou nať. Vymastíme si olejem pekáč, na dno položíme polovinu květáku, na květák rozložíme masovou směs a rozetřeme druhou polovinu květáku. Vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce s moukou a s 2 lžícemi mléka.
- 5Květákovou musaku zakryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 220°C přibližně 1 hodinu.
- 6Upečená musaka má zlatohnědou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.