Mušlový salát s mungo výhonky
35 min.
Ingredience
- Na salát
- 2kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 1kusAvokádo
- 120gramůMungo klíčky
- 1kusMušle slávky
- 250mililitrůVývar rybí
- 50gramůPetržel - nať
- Na zálivku
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1lžíceOlej z tykvových semen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z něho pecku. Dužninu pokrájíme na kousky. Nakrájená rajčata a avokádo promícháme v misce. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Na menší kousky pokrájíme mungo klíčky. Jak nakrájenou šalotku, tak i mungo klíčky vmícháme do směsi z rajčat a avokáda.
- 2Přichystáme si zálivku. Do misky vlijeme bílý vinný ocet, balzamikový ocet, olej z pšeničných klíčků a tykvový olej. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme zeleninu.
- 3Kartáčkem dobře odrbeme mušle. Do hrnce vlijeme rybí vývar a vložíme do něj mušle. Přivedeme vývar k varu a počkáme, až se mušle otevřou. Potom z jejich lastur vybereme maso a vmícháme ho do salátu. Nakonec salát posypeme nasekanou petrželkou a podáváme ho.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.