Myslivecká hovězí pečeně
140 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 150gramůZelenina kořenová
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůVíno bílé
- 150gramůTuk
- 3gramyDivoké koření celé
- 30gramůOcet kvasný lihový
- 30gramůCukr krupice
- 100gramůPetržel - nať
- 800mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na polovině tuku.
- 3Přidáme maso, krátce je opečeme, podlijeme trochou vlažné vody, přidáme divoké koření, zastříkneme octem a pod poklicí dusíme (pečeme)v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zalijeme vodou, znovu zamícháme.
- 5Omáčku uvedeme do varu, přilijeme mléko a za občasného promíchání provaříme. Během varu omáčku ochutíme solí, cukrem, převařeným octem a bílým vínem.
- 6Ke konci varu přilijeme smetanu, krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník.
- 7Nakonec do omáčky přidáme najemno nasekanou petrželku a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.