Myslivecké lívance
45 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
 - 50gramůCukr krupice
 - 25gramůDroždí
 - 2kusyVejce slepičí
 - 20gramůCukr vanilka
 - 3lžíceCukr moučkový
 - 1špetkaSůl
 - 6lžicMarmeláda borůvková
 - 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 - 3lžíceOlej slunečnicový
 - 6decilitrůMléko polotučné
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
150 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V hrnku rozdrobíme droždí, přidáme krupicový cukr, trochu vlažného mléka a mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a kvásek necháme na teplém místě nakynout.
 - 2V míse smícháme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a mouku, vajíčka, vanilkový cukr, lžíci oleje a špetku soli, vypracujeme řídké těsto a necháme ho v teple vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme.
 - 3V pánvi rozehřejeme máslo a zbylý olej a postupně upečeme lívance.
 - 4Upečené lívance potřeme marmeládou, posypeme moučkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a teplé podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.