Nadívaná perlička
80 min.
Ingredience
- 200gramůMaso mleté - mix
- 100gramůŽemle tuková
- 1kusPerlička
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 3špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSlanina vepřová
- 1šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
426 mg
Cukr
972 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme nádivku - smícháme mleté maso s namočenou prolisovanou žemlí, rozškvařenou slaninou, nastrouhanou cibulí a rozetřeným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a dobře promícháme.
- 2Očištěnou perličku osolíme, naplníme nádivkou a břišní dutinu sešijeme.
- 3Zpěníme na másle a slanině cibulku, perličku opečeme a položíme prsíčky dolů. Lehce podlijeme a zvolna dusíme do poloměkka.
- 4Dopékáme ji v odklopeném pekáči po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.