Nadívaný bažant
100 min.
Ingredience
- 1300gramůBažant obecný
 - 100gramůAnglická slanina
 - 150gramůŽampiony čerstvé
 - 100gramůPórek
 - 12gramůSůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 800mililitrůVývar z hovězích kostí
 - 600gramůRýže dušená
 - 3gramyJalovec
 - 2gramyNové koření mleté
 - 1gramZázvor mletý
 - 2kusyVejce slepičí
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka.
 - 2Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.