Nakládané hovězí po čínsku
70 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí kýta
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůVíno rýžové čínské
- 20gramůCukr třtinový
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 150gramůBrokolice
- 1kusPaprika červená
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůFazolové výhonky
- 6gramůPepř černý mletý
- 7gramůSůl
- 60mililitrůOmáčka ústřicová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme sojovou omáčku, víno, škrob, cukr a maso nakrájené na nudličky. Zakryjeme fólií a necháme 20 minut odležet.
- 2Marinované maso opečeme ve dvou várkách, aby se dokonale propeklo, na rozpáleném oleji ve woku.
- 3Mezitím na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme brokolici rozdělenou na malé růžičky, 2 dl vody a opékáme za stálého míchání 5 minut. Přihodíme papriku na nudličky a opékáme další 4 minuty, dokud brokolice nezměkne. Přimícháme ústřicovou omáčku, opečené maso a fazolové výhonky. Promícháváme na středním ohni, aby se maso prohřálo a výhonky změkly. Dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.