Nákyp chlebový
105 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMarmeláda pomerančová
- 1kusCitrony
- 125gramůHrozinky
- 40gramůKandovaná pomerančová kůra
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusJablka
- 90gramůCukr třtinový
- 3kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 5krajícůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
148 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Zapékací nádobu vymažeme máslem, krajíce chleba namažeme máslem a marmeládou. Dno nádoby pokryjeme chleby a posypeme je citronovou kůrou, přidáme polovinu hrozinek, kandované kůry, skořice, třtinového cukru a nastrouhaným jablkem.
- 2Druhou vrstvu uděláme z dalších chlebů, nakrájených tak, aby pokryly celou plochu nádoby. Posypeme chleby většinou zbylých sultánek, zbylou kandovanou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí a přikryjeme další vrstvou chleba.
- 3Ušleháme vejce s mlékem a polijeme chleba.
- 4Vršek nákypu posypeme třtinovým cukrem a zbylými hrozinkami a pečeme 60 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.