Nákyp s rajčaty a lilkem
70 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 3litryVoda pitná
- 200gramůRajčata
- 700gramůLilek
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůHovězí maso mleté
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 6decilitrůMléko plnotučné
- 4lžíceKrupice dětská
- 200gramůCréme fraiche
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce scedíme, necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kolečka. Omytý lilek podélně nakrájíme na tenké plátky, opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pokládáme na měkký papírový ubrousek, aby se odsál tuk.
- 2Do oleje v pánvi dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, nakonec mleté maso. Ochutíme špetkou soli, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Pekáč vymažeme máslem, na dno naskládáme lilek, rajčata, brambory a mleté maso.
- 3Do mléka v kastrůlku vsypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustější kaši. Necháme mírně vychladnout, vmícháme créme fraiche, žloutky, sůl a pepř. Hustou omáčkou zalijeme suroviny v pekáči. Vložíme do nahřáté trouby. Při teplotě 200°C pečeme 40-45 minut. Hotový nákyp necháme 5-10 minut odpočinout a krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.