Nákyp s rajčaty a lilkem

70 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce scedíme, necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kolečka. Omytý lilek podélně nakrájíme na tenké plátky, opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Pokládáme na měkký papírový ubrousek, aby se odsál tuk.
  • 2
    Do oleje v pánvi dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, nakonec mleté maso. Ochutíme špetkou soli, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Pekáč vymažeme máslem, na dno naskládáme lilek, rajčata, brambory a mleté maso.
  • 3
    Do mléka v kastrůlku vsypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustější kaši. Necháme mírně vychladnout, vmícháme créme fraiche, žloutky, sůl a pepř. Hustou omáčkou zalijeme suroviny v pekáči. Vložíme do nahřáté trouby. Při teplotě 200°C pečeme 40-45 minut. Hotový nákyp necháme 5-10 minut odpočinout a krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.