Nákyp z brambor se sýrem
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůCibule
- 30gramůOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkySůl
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme dvaceti gramech oleje. Ušleháme pevný sníh z bílku, pekáč vymažeme olejem.
- 2Polovinu strouhaných brambor utřeme se žloutkem, přidáme polovinu sýra, sůl, petrželovou nať, druhou polovinu brambor, mouku a dobře promícháme. Na závěr vmícháme sníh z bílku.
- 3Směs dáme do pekáče, urovnáme, posypeme usmaženou cibulkou a v předehřáté troubě pečeme. Po zhruba dvaceti minutách zasypeme zbylým sýrem a necháme ho roztavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.