Nákyp z bramborové kaše s vejci a sýrem
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, prolisujeme a přidáme vařící mléko a žloutky. Vymícháme hustou kaši.
- 2Dvě třetiny kaše urovnáme do tukem vymazané zapékací mísy.
- 3Ze zbylé kaše pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na kaši hnízdečka a do každého rozklepneme vejce. Osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.
- 4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.