Nákyp z vajec a sýra
55 min.

Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 120mililitrůMléko polotučné
- 2gramyMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- Na formu
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
37 mg
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Z másla, soli a mleté papriky ušleháme pěnu, do níž postupně zašleháme žloutky a nastrouhaný sýr. Poté střídavě vmícháváme prosátou mouku a mléko, nakonec do těsta „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
- 2Těsto vložíme do menší zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem a moukou. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až nákyp zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.