Nákyp z výhonků Mungo
70 min.

Ingredience
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůPastinák
- 500gramůPórek
- 1kusCibule lahůdková
- 50gramůSlanina vepřová
- 500gramůMungo klíčky
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- smetanová zálivka
- 2lžíceStrouhanka
- 2,5lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceHořčice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme celer s pastinákem. Pórek s lahůdkovou cibulkou očistíme, omyjeme a všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Klíčky Mungo propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, vysmažíme ji dozlatova, přidáme celer s pastinákem a pod pokličkou dusíme asi 2-3 minuty. Přimícháme pórek, dusíme 1 minutu a přimícháme klíčky. Po 1 minutě dušení zeleninu osolíme, opepříme a dusíme další 1 minutu.
- 3Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla a vysypeme strouhankou. Připravenou zeleninovou směs vyklopíme do mísy a uhladíme. Dáme na 10 minut zapéct do předem vyhřáté trouby na 200°C.
- 4V misce ve smetaně vyšleháme vejce se solí, pepřem, hořčicí, přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr a směsí přelijeme nákyp. Dáme znovu do trouby na 15-20 minut a pečeme dozlatova.
- 5Upečený nákyp po chvilce nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.